Онлайн-конференция: Министр молодежи и спорта Игорь Жданов ответил на вопросы читателей

В понедельник, 9 февраля, редакцию СПОРТ bigmir)net посетил министр молодежи и спорта Украины Игорь Жданов.

Он рассказал о проблемах и перспективах развития спорта в Украине на сегодняшний день. А также о том, как как обстоят дела с украинскими спортивными базами в аннексированном Крыму.

Вопросы и ответы министра читай ниже:

Вопросы
60
  • Маша
    8 Feb, 10:46
    Какой ваш любимый вид спорта? Что, по вашему мнению, нужно в первую очередь реформировать в украинском спорте?
    Игорь Жданов
    Я люблю шахи, займався в юнацтві, у мене невеличкий розряд. Займався настільним тенісом, дуже мені подобався. І звісно вболіваю, як практично 90% наших чоловіків, за футбол - я його люблю, граю, ганяю, дивилася по ТВ і вболіваю. Є три напрямку реформ: 1. Зміна ролі самого Міністерства. Міністерство не повинно бути фінансовим комісаром, як це відбувалось в Радянському Союзі або зараз в Північній Кореї - погано зіграли, значить команду розформували і відправили на виховні роботи. Це не функція Міністерства - Міністерство повинно розробляти стандарти, розробляти і впроваджувати політику фізичної культури та спорту. Ми провели функціональне обстеження, які функції виконує Міністерство і підготували відповідний законопроект, який обріже функції Міністерства. Наприклад: Міністерство затверджувало правила проведення спортивних змагань - ця функція непритаманна Міністерству, це функція Національної федерації. Також Міністерство не може контролювати якість надання спортивних послуг - для цього потрібно створити міні-контрольний департамент в чоловік 300 і одправляти людей по всім спортивним залам і басейнам. Я думаю, що не варто безпосередньо Міністерству займатись будівництвом інфраструктури стадіонів - це, скоріше, зараз питання органів місцевого самоврядування. 2. Після того, як ми обріжемо непритаманні Міністерству функції, треба передати їх Національним федераціям. Наприклад, ми будемо проводити в другому півріччі державний експеримент, коли надамо більш широкі повноваження Національним федераціям. Вони вже не будуть питати, щоб я видав наказ на проведення Чемпіонату, тому що зараз відповідно закону проведенням Всеукраїнських чемпіонатів займається Міністерство спорту. Хоча це абсолютно ненормальна ситуація, я вважаю, що це функція Національних федерацій - вони будуть отримувати гроші, але повинні будуть звітувати за ці гроші перед громадою, суспільством і Міністерством. 3. Це реформа спорту вищих досягнень, реформа масового спорту. Буде максимально зняте обмеження з Д
  • Дэн
    8 Feb, 10:47
    Как обстоят дела с украинскими спортивными базами в аннексированном Крыму? Это все легко и просто досталось России или хоть оборудование Украина смогла забрать?
    Игорь Жданов
    Дуже гарне питання, воно стосується не лише спортивних баз. Чесна відповідь: нічого ми не змогли забрати. Уряд України подав до міжнародного суду щодо компенсації виплати збитків за наше українське майно. Там залишилась єдина база у власності Українського параолімпійського комітету, це база в Євпаторії, база параолімпійської підготовки, дуже відома. Коли росіяни хотіли її заграбастати, хотіли її націоналізувати, то пан Сушкевич зробив все можливе, щоб цього не відбулось. Росіянам було дано зрозуміти, що якщо вони націоналізують цю базу, то вони будуть відлучені від параолімпійського руху, і Путін не наважився цього зробити. Зрозуміло, що зараз відбувається тиха блокада цієї бази, туди нікого не пускають і вона потихеньку вмирає.
  • Николай
    8 Feb, 10:48
    Как вам работается с Еленой Пидгрушной? Не считаете ли вы, что она могла бы больше сделать для Украины, будучи биатлонисткой, а не чиновником? Спасибо
    Игорь Жданов
    Я думаю, що в будь-якому випадку мені дуже легко працюється з Оленою Підгрушною - для мене вона символ і легенда. Я вважаю, що і спортсмени повинні робити чиновницьку кар'єру (особливо в цій сфері) для того, щоб було розуміння не лише чиновників, а і людей від спорту, як розвивати цю галуз. Думаю, що, можливо, Олена ще повернеться до великого спорту - це її вибір.
  • Ангелина
    8 Feb, 10:49
    Скажите пожалуйста, какая у вас зарплата? Вам ее хватает?
    Игорь Жданов
    Зарплата не дуже велика, на мій погляд. У мене була більша, бо я займався бізнесом, політичним консалтингом. Зараз зарплата складає 4600 грн на руки - чесно, її не вистачає. Але в мене працює дружина, яка займається бізнесом і в мене є певні заощадження, які я зробив перед тим, як перейти на цю роботу.
  • Филипп
    8 Feb, 10:50
    Скажите, пожалуйста, крымские спортсмены, которые решили остаться под украинским флагом, сейчас где живут и тренируются?
    Игорь Жданов
    Дивіться, у нас така ситуація: з Криму і Севастополю у нас виїхало 8 дітей-спортсмені, які зараз зараховані на навчання до спеціальних спортивних закладів, 4 тренери-працівники сфери фізичної культури і спорту. Це небагато. Якщо говорити про спортсменів, які вже відбулися, то їх виїхало 7, зараз вони виступають за національні збірні команди України. Зрозуміло, що більшість кримських спортсменів залишились на території Криму. Хто виїхав - вони відповідно влаштовані або в ДЮСШ, або в складі національних збірних, але це теж дуже невеликий відсоток. Ми більше займаємось евакуацією із зони АТО - хто хотів, той виїхав. Там взагалі 148 спортсменів входили до складу національних збірних, з них 66 залишились вже на не окупованих територіях Луганської та Донецької областей, а 43 - постійно тренуються. Тому для нас це один з пріоритетів, ми постійно моніторимо ситуацію.
  • Гена
    8 Feb, 11:38
    Дорогой Игорь, скажите пожалуйста, сколько вы украли, крадете и собираетесь украсть будучи при власти? Спасибо.
    Игорь Жданов
    Ну, наприклад, я збираюсь повернути до державної власності будиночок, який за інвестиційним договором вже не належить державі. Я не буду називати його параметри, але вже завтра я йду до Генеральної прокуратури, і як тільки прокуратура мені дозволить, то я вам я розповім, як я збираюсь захищати державну власність. Принаймні попередній міністр повернув "Авангард", за що я йому дуже вдячний. І ця політика повернення майна до державної власності буде продовжена. Якщо у Вас є інформація проти мене, що я щось краду, займаюсь корупційною діяльністю - звертайтесь до Генеральної прокуратури до Антикорупційного бюро, до МВСУ. Я думаю, що я посприяю будь-якому чесному і прозорому розслідуванню, в тому числі і стосовно себе.
  • Ніна
    8 Feb, 21:25
    Шановний пане міністре! Розкажіть, які "перспективи розвитку спорту", якщо на всі міжнародні змагання юніори їздять за рахунок батьків, а також купують спорядженння за власний кошт та ще й за валюту. При цьому ні федерація, ні міністерство навіть не намагаються хоча б допомогти в купівлі валюти для потреб спортсменів у державних банках. Цікаво, як при цьому буде розраховуватись розмір компенсації в держбюджет при зміні громадянства?
    Игорь Жданов
    Складне питання. Якщо говорити про міжнародні змагання юніорів - так, на жаль, у нас немає коштів, щоб забезпечити всіх юніорів за рахунок держави. Я вам сказав, що бюджет у нас не такий великий, він самий малий з міністерств - це 1 мільярд (а бюджет міста Києва - 20 мільярдів). На спорт - це приблизно 900 млн. грн., це в два рази менше, ніж бюджет Вінниці. Тому ми підтримуємо спорт вищих досягнень, підтримуємо там, де ми можемо підтримати. На жаль, грошей завжди не вистачає. За рахунок певних критеріїв і показників розподіляються ті кошти, які виділені з державного бюджету.
  • Спортсмен
    8 Feb, 22:49
    Вы и немолодой, и не спортсмен, что вы можете сделать для молодежи и спорта?? Сами хоть, каким-нибудь спортом занимаетесь? Судя по большой шеи - тяжелая атлетика.
    Игорь Жданов
    У нас полюбляють ховатись за ніками та ображати людей. Я вважаю, що треба один до одного коректно ставитись.
  • Елена
    9 Feb, 09:45
    Здравствуйте, Игорь Александрович! Каково Ваше мнение по поводу участия/неучастия спортсменов-ветеранов пловцов в чемпионате мира по водным видам спорта, который состоится в г. Казань, в августе этого года? Мнение самих спортсменов категорично разное: одни за бойкот ЧМ, другие готовы ехать выступать и "порвать врага на их территории"...
    Игорь Жданов
    Дивіться, є загальна відповідь на це запитання, вона дуже проста: якщо міжнародними федераціями проводяться змагання на території країни-агресора (тобто Росії), то ми приймаємо участь, але не висилаємо туди офіційних організацій з чиновниками і т.д. Наведу приклад: в березні в Ханти-Мансійську будуть проводитись Дефлімпійські ігри для спортсменів з вадами слуху. Туди їде делегація спортсменів, у них класна красива жовто-блакитна форма з великими тризубами, вони там виступають, перемагають - звучить Гімн і підіймається прапор, російські військовослужбовці віддають честь нашому прапору, все буде дуже-дуже красиво. Але туди не їдуть чиновники - це табу. І я думаю, що це правильна ситуація. Але ми абсолютно категорично проти участі наших спортсменів індивідуально в змаганнях на території Росії. Стосовно ситуації в Криму - Кримські футбольні клуби не приймають участі в Чемпіонаті Росії по футболу під егідою Російського футбольного союзу, це рішення УЕФА. Тому, я думаю, якщо це офіційний Чемпіонат, то туди треба їхати і вигравати, щоб звучав наш Гімн на території Росії, але чиновникам туди їхати не треба, нехай йдуть спортсмені і тренера і ведуть себе достойно, а головне - перемагають.
  • Евгений
    9 Feb, 10:15
    Ув. Игорь Александрович! Мы, Запорожская федерации каноэ и федерация академической гребли уже третий год боремся за существование гребной базы. Просим Вашей политической поддержки. Каким образом возможно передать ЛИЧНО Вам пакет документов о сложившейся проблеме? Готовы к диалогу в любом формате.
    Игорь Жданов
    З Вами також зв'яжеться мій помічник.
  • Алексей
    9 Feb, 10:20
    Ув. Игорь Александрович! Будет ли уделяться внимание техническим видам спорта?Например мотокроссу?
    Игорь Жданов
    Буде приділятись увага тим видам спорту, які мають військово-прикладне значення і мають навантаження національно-патріотичного виховання. Я був у Вінниці, там дуже розвинене спортивне орієнтування і люди готові допомогти нашій армії навчати людей, бо це дуже велика проблема. Ви знаєте, що нещодавно наші воїни АТО заблукали і попадали до полону - щоб таких речей не було треба, щоб наша спортивна організація допомогла нашим збройним силам в навчанні спортивному орієнтуванню, ми будемо за це вдячні. Я говорив з міністром оборони, повинна бути координація системних зусиль, тому що зараз це відбувається волонтерськими зусиллями.
  • Дмитрий Кондратьев
    9 Feb, 10:37
    Добрый день! Вас беспокоит координатор Чемпионата Европы 2015 по ракетомодельному спорту. Можно попасть к вам на прием (по возможности назначьте дату, время) по вопросам поддержки такого крупного форума как Чемпионат Европы 2015? Ехать буду из Днепропетровска. Буду вам благодарен!
    Игорь Жданов
    Зараз зі мною моя колега Наталя - вона з вами зв'яжеться і запросить на зустріч.
  • Вася Пупкин
    9 Feb, 10:42
    Господин министр, я недавно на другом сайте задавал вам вопросы насчет финансовых злоупотреблений и нецелевого использования средств, но внятного ответа не получил, но вы обещали разобраться. Разобрались? Напомню вкратце: 1) Укрспортзабезпечення - закупки у "своих" фирм по процедуре "у одного учасника" и безвозмездная передача закупленного майна "частным лавочкам" 2) "Реконструкция" Конча-Заспы - проект 3) Взнос ФИБА из госбюджета за право приема Евро-2015 4) Злоупотребления в размере 27 млн. грн. на реконструкции ЛСК "Авангард". Что дальше будет с его развалинами 5) Ну и т.д.
    Игорь Жданов
    В Укрспортзабезпеченні - зміна керівництва, ми взагалі будемо міняти ситуацію, щоб не було зловживань. Я думаю, що реконструкції Конча-Заспі найближчим часом за бюджетні кошти не буде. Щодо зловживань в розмірі 27 млн. грн - про це треба звертатись до правоохоронних органів, а не до Міністерства молоді та спорту, в якому немає слідчих та оперативних працівників. Якщо є конкретний матеріал, приходьте, я допоможу, підемо до Генеральної прокуратури, я доб'юся зустрічі, якщо дійсно є матеріал, а не фількіна грамота.
  • Вася Пупкин
    9 Feb, 10:54
    Еще вы не ответили на вопрос о президенте ФХУ А. Брезвине. Как вы относитесь к тому, что у него первым вице-президентом был скандально известный Д. Саламатин? А после его бегства кресло первого вице-президента занял не менее яркий Н. Злочевский. О чем вы общались с Брезвиным во время встречи с ним? На каком уровне будет финансироваться федерация хоккея? Накануне поползли слухи что чемпионат Украины в этом сезоне может и состояться. Имеет ли отношение к этому Министерство? Если да, то в каких объемах?
    Игорь Жданов
    Я вам скажу чесно: у нас проблема в тому, що не відбувається Чемпіонат України. Я недавно прочитав, що чотири клуби заявили про те, що вони будуть проводити Чемпіонат України. Я думаю, що це, чесно говорючі, не чемпіонат, а імітація чемпіонату. Зараз фінансування не здійснюється. Як посадова особа я повинен спілкуватись з усіма президентами Національних федерацій, подобаються вони мені чи ні, розділяю я їх політичні погляди чи не розділяю. Я з іншої команди, ніж пан Брезвін - коли він працював в Податковій, я стояв на Майдані. Мені глибоко не симпатичні його політичні погляди, але як посадова особа я повинен спілкуватись з всіма президентами Національних федерацій. Я питав у нього, що потрібно зробити для розвитку хокею, що потрібно зробити для того, щоб Чемпіонат відбувся, але серйозних відповідей я від нього не почув. Я відкрито говорив, якщо комусь не подобається ситуація в Федерації і там є людина, яка не на своєму місці, - нехай ламають цю ситуацію. Тобто ще раз підкреслюю Міністерство не може знімати або призначати керівників Національної федерації. Якщо Ви - небайдужа до хокею людина, йдіть і змінюйте ситуацію, до речі, до мене ці небайдужі люди приходять.
  • Володимир Гнатюк
    9 Feb, 11:10
    В розвинених країнах світу,для визначення рівня кваліфікації спотртсмена, немає таких понять як розряд (масові,спортивні), спортивні звання КМС,МС,МСМК...Тренерських категорій.Єдиним критеріем спортивної кваліфікаціїї там є спортивній результат участі в змаганнях.Чи не вважаєте Ви,що і нам пора вдіказатись від показухи у вихляді цих смішних на погляд моїх європейськиХ колег,колег з США.Вони не можуть зрозуміти що це за звання такі "майстер спорту"а собливо "майстер спорту міжнародного класу"...Крім того ,це дало б багато позитивних наслідків....Бюрократія, корупція втратили б ще одну платформу для замилювання суспільству очі.Це був би не абиякий стимул до підвищення кваліфікаційного рівня як тренерів,так і спортсменів.Адже нічим буде прикритись, тільки реальний результат,реальна робота будуть визначати хто є хто.Дякую за відповідь.
    Игорь Жданов
    Дійсно ми вже неодноразово обговорювали питання цих звань. Корупція, яка там є, вона зрозуміла та відома, це така побутова корупція, коли один з тренерів домовляється з іншим. Перевірити це практично неможливо. Скандали іноді виникають, але зрозуміло, це якісь внутрішні суперечки. Для мене теж незрозуміло, що таке КМС, МС, МСМК . Треба зробити так, щоб не було соціальної напруги в цьому питання. Для мене зрозуміле звання Чемпіона України, Віце-чемпіона України, Чемпіона Європи, Чемпіона світу - треба таким чином стимулювати спортсменів, в тому числі і матеріально. Але потрібно зберегти ті виплати, які у них були, тому що ці люди досягли видатних досягнень. Тому дуже толерантно ми будемо просуватись в цьому напрямі.
  • Борис
    9 Feb, 11:39
    Кода будет закрыт базар Януковича в киевском дворце спорта и уволен директор шкоденко тарас ставленник Януковича
    Игорь Жданов
    Тарас Шкоденко звільнений зі своєї посади за строком закінчення контракту ще попереднім міністром Дмитром Булатовим. На жаль, зараз продовжується судова тяганина, 11 лютого у нас відповідне апеляційне оскарження в суді. На жаль, якщо програються навіть такі суди, коли людина звільнена за строком закінчення контракту, але вона виграє суд - то мені дуже важко говорити про якість судових рішень. Щоб не говорили "цього поставив", "того звільнив" - я хочу провести відкритий публічний конкурс, які проводяться на підприємствах стратегічного значення, із залученням компетентних людей, аудиторів, HR - подадуть декілька кандидатур, а ми вже будемо приймати рішення.
  • Оксана
    9 Feb, 11:47
    Шановний Пане Міністре! - Як для прикладу будуть розвиватися окремі види спорту - такі як - біатлон, академічне веслування, стендова стірльба, санний спорт, стрибки у воду, велоспорт, кінний спорт, гімнастика спортивна й інші технологічні й затратні види спорту - коли Ви все спускаєте на рівень районів і міст. Навіщо місцеві гроші , зароблені громадою в містечку витрачати на ці види, коли краще за ці ж гроші істотні більше число дітей охопити футболом, волейболом чи бадмінтоном.... Й не треба при цьому утримувати відповідні бази... Звідки через пару років черпатиме український спорт резерви і славу! + Коли буде державна програма удосконалення матеріально-технічної бази фізкультурно-спортивного руху. Велика кількість дітей навіть не бачила критого басейну....
    Игорь Жданов
    Я ніяк не буду розвивати всі види спорту, які Ви перелічили. Можливо, це парадоксальна відповідь, але ці види спорту буде розвивати Національна федерація з волейболу, кінного спорту, гімнастики і т.д, де зібрались спортсмени, тренери, фахівці, небайдужа громадськість - вони спеціалісти в розвитку того чи іншого виду спорту, це їх завдання. А вказувати, як розвивати той чи інший вид спорту - це верх непрофесіоналізму і некомпетентності. Завдання Міністерства - створити умови для розвитку спорту взагалі. Зрозуміло, що будуть пріоритети. Якщо говорити про спорт вищих досягнень, то це підготовка до Олімпіади в Ріо-де-Жанейро в 2016 р. Як завжди, у нас не вистачає грошей, тому ми будемо зосереджувати свої зусилля там, де можна отримати певні медалі. На сьогодні ми з Бубкою керівником Національного олімпійського комітету України затвердили концепцію з підготовки спортсменів до Ігор, вже є дві ліцензії. Ми готуємось до перших Європейських ігор в Баку, це перші змагання такого роду. Загалом на спорт у нас виділено більше 630 мільйонів грн., а на підготовку до Олімпійських ігор - 57 млн. грн. Але не будемо розмазувати масло по всьому бутерброду, а будемо концентруватись на певних речах, пов'язаних з тим, де ми можемо отримати медалі, тому що в тому числі є і патріотична складова, є міжнародний імідж України, є почуття гордості за країну, коли підіймається прапор, коли грається Гімн - це дуже важливо. Стосовно масового спорту - як Міністерство ми повинні через ухвалення відповідних державних рішень створювати певні умови для занять масовим спортом. Але за це більше відповідальні органи місцевого самоврядування. Це завдання влади, яка керує містом і має відповідальність перед мешканцями. Стосовно програми розвитку матеріально-технічної бази фізкультурно-спортивного руху - я хотів би сказати, що постановою Кабінету міністрів заборонено прийняття державних програм, які потребують фінансових видатків, з державного бюджету не виділено жодної копійки. Все, що можна робити, - це
  • Виктория
    9 Feb, 13:56
    Уважаемый Игорь Александрович!Больной вопрос с ДЮСШ которые не финансируются с января 2015г. Все тренера и администрация школ работают и хотят получить зарплату. Дайте разъяснение,что нам делать?Подходят сроки выплаты единых социальных платежей.Несвоевременная выплата приведет к штрафным санкциям.В Днепропетровске поставлен вопрос закрытия 10 ДЮСШ ФСО "Спартак" и после,в марте месяце по решению городской сессии открыть только 3 коммунальных ДЮСШ. ЧТО НАМ ДЕЛАТЬ?????????????
    Игорь Жданов
    Доброго дня! Ми розпочинаємо нашу інтернет-конференцію, я - міністр молоді і спорту Ігор Жданов, готовий відповісти на задані запитання. Ситуація слідуюча: в країні є 1567 ДЮСШ, з них 534 повністю або частково фінансувалось з Фонду соцстрахування. В цьому році прийнято рішення ВР, що все фінансування буде здійснюватись через місцевий бюджет. Тобто ще 534 ДЮСШ додатково будуть передані на фінансування. Оскільки я розумів, що відбудеться така ситуація, ще 23 грудня ми провели виїзну колегію в м. Тетіїв (районний центр Київської обл.), де розглядалось, в тому числі і це питання. Але чиновники по-різному реагують на такі речі, не завжди вони могли чітко відповідати на ці питання, тому Міністерство постійно моніторить цю ситуацію. В середині січня ми провели селекторну нараду з заступниками голів обласних адміністрацій, де я попросив 1) зустрітись з усіма директорами шкіл і 2) провести дуже просту роботу: на область - приблизно 10-15-20 шкіл (наприклад у Вінниці - передавалось 9 шкіл), треба розподілити кожну школу за місцевим бюджетом, а потім ухвалити ці бюджети на рівні області, району, міста. Я можу доповісти, що по трьох областях взагалі питання закрите (Закарпатська, Тернопільська, Івано-Франківська), там всі школи закріплені за місцевими бюджетами. У більшості областей, в тому числі і Вінницька обл., всі школи розподілили, але ждуть сесій місцевих рад, тому я не вважаю, що там прийняте якесь рішення. Тобто ми і далі там моніторимо ситуацію. У Вінниці є дві школи "Спартак" і дві школи ФСТ України - ми домовились, що буде по одній, ми зберігаємо учнів, зберігаємо тренерів, але економимо по дві посади бухгалтера та по дві посади директора. І економимо 350 тис гривень, які ми віддаємо дітям. Взагалі, кожна школа, яка буде закриватись або об'єднуватись з іншою, - це буде робитись тільки з дозволу Міністерства. Я не зрозумів по запитанню: всі 10 шкіл закривають - такого не може бути. Я перевірю ситуацію, хоча в Дніпропетровській області дійсно складна ситуація, ми прац
  • Анатолий Власов
    9 Feb, 15:03
    Уважаемый Игорь Александрович! Государство, декларируя как одно из основных приоритетов здоровье нации совершенно не уделяет должного внимания развитию ветеранского спорта, а ведь это категория от 30-ти лет, главные налогоплательщики государства. Почему министерство обделяет их вниманием, ведь на их деньги содержится весь чиновничий аппарат государства?
  • Міша
    9 Feb, 14:51
    Чи легко парню сироте попасть в большой клуб.
  • Анатолий Власов
    9 Feb, 14:19
    Ветеранский спорт охватывает самую активную и ценную для государства часть населения страны, налогоплательщиков, но государство даже не предполагает к сожалению вкладывать в эту часть населения даже минимальные средства для развития ветеранского спорта. На мой взгляд это не справедливо по отношению к данной части населения, не говоря уже о том, что ветераны- спортсмены гораздо более успешно представляют укарину на международных стартах
  • Мария
    9 Feb, 14:16
    Пустите тренироваться на Олимпийский спортсменов, легкоатлетов, детей талантливых. Для кого бережёте, если это в собственности государства.
  • Роман
    9 Feb, 14:01
    В Киеве довольно известный стадион Спартак. Есть там бассейн, который перестал работать по причине не оплаты руководством бассейна услуг по подогреву воды. Бассейн находится в ведомстве профсоюзов. Помогите вернуть бассейн Подольскому району или его подчинить Вашему министерству, что бы он заработал и продолжал готовить плавцов высшего уровня. (Деньги все секции, в т.ч. ДЮСШ платили "Спартаку" вовремя, по какой причине "Спартак" не оплачивал эти деньги дальше - за подогрев воды, непонятно. Может, Вы как министр проверите по линии Прокуратуры деятельность этого Предприятия). В ДЮСШ по плаванию Украина занималось пять лет назад 1500 детей, через пару лет 1000, в позапрошлом году 700, в этом году никого. Господин Министр - детский спорт, это важно, это здоровье нации.
  • Андрей
    9 Feb, 13:33
    Федерации не работают, люди на постах в федерациях не компетентны, сидят на своих местах с советских времен и ничего не могут делать для современного спорта. Нужно менять работу федераций в корне, как министерство это планирует делать и контролировать работу федираций???
  • Лера Валерьева
    9 Feb, 13:29
    1) Уместно ли говорить о спорте в военное время и до спорта ли сейчас простым людям, которых убивают на войне и заоблачными ценами, люди не наедаються и не согреваються, потому что в бухзенвале спорт не актуален как и ваша должность в военное время!!! Что конкретно вы сделали для выживания людей - вот актуальные темы сейчас!!!!
  • Андрей
    9 Feb, 13:21
    На сегодняшний день, развитие детского спорта, в частности баскетбола, а так же других видов, просто в плачевном состоянии. Каким образом государство планирует хоть какую то поддержку и развитие детских школ, которых практически не осталось?
  • Владимир
    9 Feb, 13:06
    Все чего-то хотят . Наверное " ШАРЫ". А ведь так просто выйти на озеро с лопатой бабушкам,дедушкам,папам и мамам и почистить лёд. Вот и детям каток.Кто нибудь это делает,только ждут от государства ,а ведь Вы и есть государство. Начни с себя. г. Шостка ул. Винница у нас свой каток.
  • Вася Пупкин
    9 Feb, 12:43
    Прекратите молоть ерунду, что Булатов вернул Авангард гос-ву. Дело №910/993/14 Господарський суд Киева возбудил 28 января 2014 года! Где был тогда Булатов? Ну и насчет того что если у вас есть документы по нарушениям, обращайтесь в прокуратуру. Так прокуратура уже судилась с "осваивателями" и СБУ даже находила нарушения, но без толку...
  • Вячеслав
    9 Feb, 12:32
    Уважаемый министр! Вы назначены на должность что бы решать развитие спорта,Вы рассказываете что нет достаточного финансирования. Давайте и начните решать вопросы по нахождению этого самого финансирования!!! Это Ваша работа. Если дворник не убирает по утрам то это не моя и не Ваша проблема!!!
  • Олена
    9 Feb, 12:16
    Доброго дня, Шановний пане Міністре, хотілось би дізнатись Вашу думку та оцінку "Кривої Лоуренса" наразі в Україні..? Дякую за Увагу.
  • Виктория
    9 Feb, 11:57
    Уважаемый Игорь Александрович!Больной вопрос с ДЮСШ которые не финансируются с января 2015г. Все тренера и администрация школ работают и хотят получить зарплату. Дайте разъяснение,что нам делать?Подходят сроки выплаты единых социальных платежей.Несвоевременная выплата приведет к штрафным санкциям.В Днепропетровске поставлен вопрос закрытия 10 ДЮСШ ФСО "Спартак" и после,в марте месяце по решению городской сессии открыть только 3 коммунальных ДЮСШ. ЧТО НАМ ДЕЛАТЬ?????????????
  • дитрий
    9 Feb, 11:55
    в программе (сталого розвитку Украини до 2020 р) которую утвердил своим указом Президент Украины написано много пунктов которые нужно выполнить непосредственно касаються минспорта ------- вопрос ответьте пожалуйста как вы будете реализовывать данную программу в целом, а особенно пункт где олимпийская сборная на следующих олимпийских играх должна завоевать 35 медалей, каким образом вы собираетесь это сделать и кто будет нести за невыполнение
  • Щипакова Т.А.-тренер по плаванию ДЮСШ-1 г.Кривой Р
    9 Feb, 11:07
    По причине нефинансирования под угрозой проведения Чемпионат Украины по плаванию среди юношей в г.Белая Церковь. Для детей этого возраста это первые официальные соревнования--их отмена сводит на нет всю учебно-тренировочную работу молодых спортсменов и их тренеров....
  • Игорь
    8 Feb, 23:03
    Как оцениваете работу предыдущего министра молодежи и спорта "борца с ожирением" Булатова? Много успел украсть, то есть сделать? Спс
  • Алое
    8 Feb, 19:58
    Ув. казнокрад Игорь Жданов, почем опиум для народа ?
  • Вась
    8 Feb, 16:03
    какие коррупционные схемы существуют в министерстве молодежи и спорта?
  • Оксана
    8 Feb, 14:36
    Почему мой сын, 1-й номер сборной Украины по фехтованию, на Чемпионат Европы среди юниоров 28.02.2015 года в Словении ДОЛЖЕН ЕХАТЬ ЗА СВОИ ДЕНЬГИ????? А потом все удивляются почему из страны бегут спортсмены.
  • Мила
    8 Feb, 11:02
    Почему позволяете по-прежнему грабить народ, где борьба с коррупцией, объясните яценюку, что люстрация, которую прошёл не настоящая, кто из олигархов помог народу в войне
  • Сергей
    8 Feb, 10:49
    В 2016 году Олимпиада в Рио. Обсуждалась ли уже сумма призовых для спортсменов? И исходя из постоянных курсовых качель, призовые будут озвучены и выплачиваться в гривнах или же валюте, как это было раньше?
  • Ольга
    8 Feb, 10:49
    Как вы оцениваете работу своего предшественника Дмитрий Булатова на посту министра молодежи и спорта?
  • Елена
    8 Feb, 10:48
    Сейчас все и везде заявляют о борьбе с коррупцией, но на деле по большому счету ничего не меняется, только люди в главных креслах. Вы в рамках своего министерства проводите внутренние расследования на предмет коррупции? Что вы уже сделали в этом направлении?
  • Саша
    8 Feb, 10:47
    Как вы считаете, почему именно вам досталось кресло министра молодежи и спорта?
  • Максим
    8 Feb, 10:46
    Как вы собираетесь удерживать спортсменов в Украине, исходя из тяжелой финансовой ситуации в стране?
  • Лариса
    8 Feb, 10:46
    Скажите, пожалуйста, решился ли вопрос с жильем для спортсменов-переселенцев из Луганской и Донецкой областей? Во что это обошлось или обходится государству? Где сейчас живет Ольга Саладуха? как государство поддерживает спортсменов из этих регионов? спасибо.
  • Вячеслав
    8 Feb, 09:52
    В Киеве тренерам Дюсш .Которые являются государственными служащими и хотят тренировать бесплатно,невозможно попасть в школьные спорт залы.Все занято частниками.Поэтому мы не можем привлечь в Дюсш молодых тренеров которым просто негде работать изза отсутствия зала.Помогите
  • Назарка
    8 Feb, 09:41
    Один вопрос к министру. Вы тоже купите пентхаус в центре Киева за 6 млн грн и новый Lexus, на деньги, которые выделяются на финансирование несуществующих спортивных соревнований и организаций, а также взносы спортсменов на различные мероприятия? Вы тот еще министр.. (ИМХО)
  • Олег
    8 Feb, 09:26
    Вы тоже гей, как и ваш предшественник?!
  • Андрей
    8 Feb, 08:03
    В Одессе из 100 ТВ каналов ни одного спортивного каналы Футбол 1 Футбол 2 .ХСПОРТ сняли с нового года и нет их как платно так и безплатно
  • Соня
    8 Feb, 02:18
    Куда дели дядю с отрезанным ухом?
  • Валерій
    8 Feb, 02:03
    Шановний пане Міністре! В Україні більше 12 тис. людей, займающихся спортивним туризмом, Федерація якого знаходиться в зоні відповідаль-ності Міністерства. Яке Ваше бачення цього напрямку розвитку масового здорового образу життя молоді, населення ? А ще це патріотичне виховання молоді, підготовка до служби в армії. Дякую.
  • Иванко
    6 Feb, 12:58
    Занимались ли вы в детстве каким-то спортом?
  • Виктор
    2 Feb, 12:02
    Добрый день! Уважаемый, господин министр, зачем нам тратить средства (и немаленькие) на летние олимпийские игры 2016 для поездки нашей сборной и участия в них, когда в стране полный бардак, инфляция, рост цен, зарплаты минимальные и т.д., да еще и в стране война? Спасибо.
  • serg
    2 Feb, 11:58
    Вы как-то собираетесь повышать узнаваемость украинских спортсменов, которых кажется в мире знают лучше, чем в родной стране?
  • Виталий
    2 Feb, 11:41
    Добрый день. Хотелось бы знать, как распределяется финансирование федераций в этом тяжелом для нас году. Доводилось читать, что есть какие-то "приоритетные" федерации. Кто туда входит? Украина не завалит подготовку к Рио и спортсменам придется готовится за свои деньги?
  • Роман
    2 Feb, 11:27
    Чому на таку посаду йдуть люди, у яких, м"яко кажучи, фігура не спортивна... В першу чергу міністр своїм зовнішнім виглядом мав би показати приклад усім.
  • Иван
    2 Feb, 09:20
    И у меня еще один вопрос: насколько тесно вы сотрудничаете с Национальными олимпийскими и параолимпийскими комитетами.
  • Иван
    2 Feb, 09:20
    Скажите, уважаемый Игорь. Когда вы приходили на должность Министра, вы не скрывали, что ваши познания в спорте, мягко сказано, невелики. Насколько сейчас вам удалось углубиться в спорт, ознакомиться с работами федераций?
  • Ольга
    2 Feb, 09:11
    Шановний пане Міністре! Як Ви бачите розвиток спорту на селі? На Вашу думку яке спортивне майбутне у сільських ДЮСШ?
  • Дмитрий
    2 Feb, 08:56
    Расскажите, как обстроит дело с реформой спорта, а то все министерства заявляют о том, что надо срочно проводить реформы, а никто такое впечатление не чешится...
  • Сергей
    2 Feb, 08:51
    Что вы делаете для развития популярности спорта в стране? Может на законодательном уровне обязать вернуть на телевидение хотя бы спортивные новости, это уже не говоря о государственном спортивном канале....о таком остается только мечтать
Наверх