В Україні відбувся фестиваль класичної техніки «Ретрозліт Олександрія»

22-23 червня в Олександрії Кіровоградської області відбувся всеукраїнський фестиваль класичної техніки «Ретрозліт Олександрія». Дводенний захід пройшов вже вчетверте. Гарною традицією фестивалю стало проведення у перший день ралі на класичних транспортних засобах. Як і минулого року, змагання є четвертим етапом Кубку України з ралі на історичних транспортних засобах.

Траса ралі пролягала від Олександрії до Знам’янки. Учасники мали вірно прочитати легенду та виконати кілька додаткових завдань. Серед більш ніж двадцяти екіпажів найстарішим авто був De Soto S6 1939 року випуску. У другий день на КСК «Ніка» відбувалась статична виставка з безкоштовним входом для глядачів.

Серед більш ніж 140 одиниць мото- та автотехніки глядачі виділяли окрему експозицію техніки часів Другої світової війни – всюдихід Dodge WC-51, вантажівку ЗІС-5, мотоцикли вермахту Zundapp KS750, BMW R12 та інші. Легкові авто також не поступалися у екзотичності та рідкості. Серед найбільших ексклюзивів – Hanomag Sturm, Rover SD 1, Peugeot 302, Fiat 500, Opel Admiral, Porsche 924, ГАЗ-23 та інші. За оцінками організаторів, захід відвідало більше ніж 8 тисяч глядачів.

Прес-реліз організатора

Наверх