Картинг: ІІ етап CEE Rotax Max Challenge

19-20 травня в м. Кечкеметі (Угорщина) проходив ІІ етап Чемпіонату Центральної та Східної Європи CEE Rotax Max Challenge.

9-річний український пілот Олександр Бондарев, який виступає у складі іспанської команди EKR Kart Racing, у передфіналі та фіналі впевненно фінішував другим, поступившись лише словаку Матею Конику. Ці два пілоти показували найкращий час, і здавалось, що і у суперфіналі боротьба буде точитися між ними.

Але суперфінал сплутав усі карти. На першому ж колі відбувається масове зіткнення, куди потрапляє і лідер Матей Коник. Лідером стає Бондарев, за ним переможець першого етапу австрієць Оскар Вурц, хорват Леон Зеленко та угорець Арон Крепчік. Ці пілоти ведуть відчайдушну боротьбу за перемогу, що супроводжувалась декількома зіткненнями. Фінішують вони у такому порядку: Крепчік, Зеленко, Бондарев, Вурц.

Третє місце у суперфіналі забезпечує Бондареву загальну перемогу на етапі, адже Коник фінішував 21-м. Але тут дуже неспортивно поводить себе Оскар Вурц, син відомого пілота. Вже після фінішу перед заїздом у закритий парк, він обганяє Бондарева і різко гальмує перед ним. Олександр врізається у Вурста і збиває бампер, що призводить до пеналізації у 5 секунд і відкидає Олександра с 3 на 12 місце. За такий підлий і неспортивний вчинок Вурцу дають 20 секунд пеналізації (10 за Олександра і 10 за інше порушення) і він стає 20-м.

У підсумку Олександр Бондарев займає третє місце на етапі і стає одним з лідерів загального заліку Чемпіонату CEE Rotax Max Challenge у класі «Мікро».

Прес-реліз Комітету картингу FAU

Наверх