Жан Тодт закликає до прийняття заходів з безпеки дорожнього руху

10.11.2017 року Жан Тодт звернувся до Генеральної Асамблеї Міжнародного союзу автомобільного транспорту (МСАТ) і нагадав учасникам, про вирішальну роль міжнародних організацій, таких як МСАТ, в справі забезпечення безпечніших доріг для всіх.

Президент FIA Жан Тодт, який також виконує функції Спеціального посланця Генерального секретаря ООН з безпеки дорожнього руху, нагадав, що щорічно на дорогах світу помирає 1,25 мільйона людей, і що дорожньо-транспортні пригоди є основною причиною смерті людей віком від 15 до 29 років у всьому світі.

Він закликав до подальших глобальних зусиль на шляху до безпеки та сталого розвитку, спрямованого на скорочення вдвічі смертності та травм на дорогах до 2020 року.

Міжнародні організації, такі як МСАТ, можуть відігравати вирішальну роль у наданні допомоги для створення доріг безпечними для всіх.

Жан Тодт підкреслив, що основні ініціативи FIA, спрямовані на зменшення втрат життя на дорозі. Це включало кампанію з безпеки дорожнього руху, яка є ключем до безпеки дорожнього руху. Кампанію було проведено у понад 75 країнах та понад 900 міст.

FIA також привітала активну підтримку МСАТ Групи високого рівня FIA для безпеки дорожнього руху (HLP). HLP - це безпрецедентна коаліція лідерів у діловій спільноті, міжнародних інституціях та неурядових організаціях та дії на місцях.

У той час як від 80 до 90% аварій, пов'язаних із комерційними транспортними засобами, було спричинено людською помилкою, було підкреслено, що комерційні автотранспортні оператори та асоціації можуть розширити ініціативи щодо безпеки дорожнього руху та навчання.

Завершивши свій виступ, він сказав: «Ваша діяльність у всьому світі та потужна глобальна мережа асоціації означає, що МСАТ може відігравати важливу роль не лише у забезпеченні безпеки дорожнього руху як глобальний пріоритет, а також у визначені шляхів реалізації справжньої культури безпеки на комерційних автомобільних перевезеннях на міжнародному рівні. У таких сферах, як стандарти транспортних засобів або забезпечення безпеки дорожнього руху на регіональному та національному порядку, ваша підтримка може допомогти змінити ситуацію.»

Прес-реліз FIA

Фото IRU

Наверх