Несмотря на дождь

Кубок Дніпропетровської області та Кубок міста Кам’янське вже втретє в цьому році приймає гостей на перлині українського картингу – трасі «Дніпро Карт». Окрім зливи, що опустилася на місцевість у неділю, випробувань пілотам привнесли також організатори, запустивши пелетон по годинниковій стрілці. Притаманна родинна атмосфера свята названого пілотами «Кубку Ветеранів «Світу», без виключення, і цього разу очаровувала присутніх спортсменів і гостей свята та не залишила нікого з учасників дійства байдужими, і хоч лише на певну малесеньку частинку, але точно назавжди змінила кожного.

 

Обидва фінальні заїзди класу «Ротакс Макс Міні», що складалися з восьми кіл, пройшли під диктування Станіслава Ровного, який показав кращий час кола в першому фіналі на рівні 56,802 секунди. Впевнено другу позицію втримував Данііл Луговий, третє місце за Даніілом Тарасовим. Всі пілоти представляють команду «Dnipro Kart».

 

В класі «Ротакс Макс Мікро» господарював Дмитро Коржавін і обидва рази дистанцію з шести кіл проходив першим. Хоча старт другого фіналу все ж краще вдався Антону Морозу. Михайло Путря третій на фініші. Всі пілоти виступають за команду «Dnipro Kart».

 

Зі старту першого фіналу класу «Комер Мікро» втримує лідерство Фелікс Міроненко, Тимофій Владіміров другий, за ним Тимофій Бурлачкін, Марк Чупінін четвертий. На другому колі в лідери виходить Владіміров, а між Міроненко та Бурлачкіним відбувається зіткнення, після якого гонку доводиться зупиняти червоним прапором.

На старті другої спроби першого фіналу Чупініну вдається відразу вийти на друге місце, але невдовзі Владіміров обходить його, а потім стає і лідером заїзду. Бурлачкін третій, Міроненко четвертий, Копил Андрій п’ятий. Владіміров відривається далеко вперед, а Марк пропускає Тимофія, який стає другим. Боротьба за другу позицію між ними продовжується до самого фінішу і ми маємо таку послідовність - Владіміров, Бурлачкін, Чупінін, Міроненко, Копил.

ІІ-й фінал відбувається у маленьких пілотів на мокрій трасі після зливи. Зі старту вони виходять в такій послідовності - Владіміров, Чупінін, Бурлачкін, Копил. Міроненко розвертає, але він повертається в боротьбу. Бурлачкін обходить Чупініна і стає другим. Але невдовзі його заносить і він втрачає позицію, хоча потім знову її повертає. Як і в першому заїзді лідер впевнено від’їзжає вперед, а за другу позицію продовжується напружена боротьба між Тимофієм та Марком, яку виграє перший із них, і фінішує другим, далі Чупінін, Копил та Міроненко.

Обидва заїзди класу «Коробка-125» складалися з дистанції у 18 кіл, і обидва рази переможцем впевнено ставав Олександр Дерюга з команди ХОТШ ТСОУ «Лідер». Друге місце закріпив за собою Юрій Бурхович («Dnipro Kart»). Третє – Антон Гуляк («OSA Kart Racing»).

 

Зі старту спільного заїзду класів «Піонер-Н» та «Піонер-Н Міні» першим виходить Михайло Путря, далі Ілля Молодика, який перебирає лідерство в кінці першого кола. Михайло Черниш після обгону Путрі на третьому колі, стає другим. Тимур Веснін четвертий, Антон Мороз п’ятий.

Другий фінал розпочинається після вимушеної зупинки змагань через зливу і проходить в дощових умовах. Бурлачкін обходить Чупініна і стає другим. Молодика, Путря, Мороз, Черниш, Веснін – така послідовність пілотів після старту. На початку дистанції пілоти обмінюються позиціями. Після першого кола лідером стає Черниш, далі Путря, Мороз, Веснін, Молодика. На наступному колі Молодика обходить Весніна. Веснін вилітає, маршали допомагають йому продовжити гонку, але через допомогу на трасі його результат буде анульовано. Нажаль, завершує гонку Ілля Молодика через те, що в його карта відпадає колесо. На фініші – Черниш, Путря, Мороз. Черниш отримує пеналізацію в 10 секунд за обгін після фінішного прапору та під жовтими прапорами. Але все одно залишається першим через те, що відрив від найближчого переслідувача був біля 20 секунд.

 

В класах «Безкоробка» та «Безкоробка-Ю» заїзди також проводились спільні. Зі старту першого з них пілоти виходять в такій послідовності – Богдан Лейченко, Ярослав Пилипенко, Микита Фурніка, Антон Рябошапка, В’ячеслав Рябошапка. Лейченко показує кращий час 53,483 секунди. Пилипенко в півсекунді від лідера, і боротьба за перемогу починає загострюватися. Антон обходить Микиту і стає третім. Відстань між лідерами скорочується до двох десятих. На десятому колі Ярослав в кінці стартової прямої виходить в лідери після красивого обгону. Але вже через коло в тому ж місці Богдан повертає собі лідерство.

Дригий заїзд проходив в дощових умовах. На формувальному колі через несправність зупиняється Пилипенко. А після старту вперед виходить Богдан, далі Антон, Микита та В’ячеслав. На одному із кіл В’ячеслав не втримує карт та вилітає, але повертається в гонку. Кращий час кола – 1:02,798 секунди, показує Лейченко.

Особливістю класу «Ротакс Майстер» є те, що на старт кожного наступного заїзду пілоти виходять у зворотній послідовності. Тобто пілот, фінішувавший першим, займає останнє місце на стартовій решітці і так далі. Безумовно, це додає надзвичайної видовищності, а досвідченим пілотам-майстрам доводиться в кожному заїзді акумулювати всі сили та показувати всю свою майстерність та талант. Через це гонки виходять непередбачувані та надзвичайно видовищні.

 

Перший фінальний заїзд в класі «Майстер» - в народі «Кубок «Світу» серед Ветеранів» - відзначається масовим та всеосяжним завалом. Рекорд сезону встановлено – лише чотири карти пробираються через перший поворот.

У другому фіналі вдається старт Валерію Морозу, і він з 8-го стартового місця виходить в лідери гонки. Другим виходить Олексій Гончаров. За одне коло Сергій Подтергер виходить на третє місце. На відміну від першого фіналу, пілоти успішно проходять перший поворот, за виключенням Юрія Чорногора та Володимира Уляшова. Михайло Курлов стає четвертим, Сергій Осінний п’ятим. А Подтергер вже через чотири кола виходить на друге місце. Курлов третій. Йде щільна боротьба як в лідируючій групі, так і у всьому пелетоні. Подтергер разом з Курловим лідирують. Мороз третій, Гончаров четвертий, Осінній п’ятий. Але згодом стає четвертим. Курлов виходить в лідери на 8-му колі. Перша трійка - Курлов, Подтергер, Осінний. Осінний пресенгує Подтергера, робить спроби обгону. Тим часом Курлов потрохи від’їжджає вперед і показує кращий час кола 53,542 секунди. На п’яте місце виходить Бурцев Деніс. Осінний обходить Подтергера на 12 колі і займає друге місце. Перші на фініші – Курлов, Осінний, Подтергер.

Лідерами третього фіналу після старту стають Скрябін, Ткачук, Уляшов. Постійні обгони на протязі першого кола. Ткачук виходить в лідери і починає відриватися. На друге місце в цікавій та гострій боротьбі виходить Подтергер. Бурцев третій, далі Скрябін, Уляшов, Чорногор, Курлов, Гончаров, Астахов, Путря, Забелін. Краще коло у Осінного – 54,130 секунди. Курлов проривається вперед. Подтергер під’їзжає до лідера і обходить його. Слід за ним Ткачука обходить також Бурцев та Курлов. Краще коло у Курлова – 53,521 секунди. Він починає пресенгувати Бурцева та обходить його. На передостанньому колі Подтергер вилітає перед прямою. В лідери виходить Курлов, Бурцев другий, третій Ткачук.

Після старту четвертого фіналу маємо таку послідовність пілотів - Подтергер, Бурцев, Осінний, Курлов, Забєлін. Відразу починається боротьба на кожному сегменті пелетону. Перша четвірка відривається вперед. Далі їдуть Євтєхов, Забєлін, Пономарчук, Чорногор, Скрябін, Уляшов, Мороз, Гончаров, Ткачук, Астахов. Курлов впритул приближається до Осінного та обходить його, а заодно показує кращий час кола – 1:02,832 секунди. Далі він красиво обходить Бурцева і стає другим. Декілька кіл напруженої, але коректної боротьби між Подтергером та Курловим. Курлов на останньому колі робить спробу обгону та випереджає Сергія. Але той через один поворот повертає собі втрачену позицію і першим фінішує в цій гонці. Красива і захоплююча боротьба.

Після всіх фінальних заїздів в цьому класі можна констатувати, що майже завжди підсумковими переможцями ставали пілоти, які пробивались з останніх місць на старті та красиво завершували боротьбу з найсильнішими суперниками на останніх колах дистанції.

Організатори висловлюють подяку постійному Партнеру змагань - Страховій компанії Брокбізнес.

Прес-реліз організатора

Наверх