Нові старти у Кам'янському

Картинговий сезон набирає обертів, і вже розпочалися змагання на всіх рівнях. В Кам'янському разом з першим етапом Кубку України у національних класах картів відбувся і другий етап національної серії «Відкритого Чемпіонату міста Кам’янське». Через це минулий уік-енд був дуже насиченим - як завдяки кількості класів та пілотів, так і завдяки перемінливим погодним умовам, через що гонки були дуже непередбачуваними.

«Піонер-Н»

Лідер кваліфікації Матвій Грабець захищає свою першу позицію на старті першої фінальної гонки та першим доїжджає до фінішу. Другим стає Матвій Андруша, а Юрію Красулі і Максиму Свиридову доводиться відіграватися. Невдовзі Максиму це вдається, і він вже третій. А на четвертому колі він обходить також і Матвія, і стає другим. Юрій фінішує четвертим, Михаїл Черниш п’ятим.

На старті другого фіналу Грабець і цього разу блискуче захищає своє лідерство, починає відриватися від переслідувачів і показує кращий час кола. Андруша другий, але у нього пеналізація за порушення на старті, тому він стає третім. Юрій хоча і їхав третім, але через додані 10 секунд до часу Матвія в підсумку опиняється другим. Максим Свиридову помиляється на старті і відкочується на п’яте місце, але згодом йому вдається відіграти одну з втрачених позицій, і він четвертий на фініші. Черниш знов п’ятий.

Результати: Матвій Грабець (КК «Тернопіль»), Матвій Андруша, Юрій Красуля (КК «Тернопіль»).

«Комер-мікро»

Зі старту першого фіналу цього класу першим виходить Марк Чупінін. Тимофій Владіміров і Тимофій Бурлачкін починають боротися між собою за другу позицію. Фелікс Міроненко четвертий, Андрій Копил п’ятий. Бурлачкіну на останньому колі вдається стати другим, але він допускає помилку, втрачає дві позиції і приїжджає аж четвертим. Третій на фініші Міроненко, а протокол замикає Андрій Копил.

Бурлачкін зі старту другого фіналу виривається на другу позицію. Владіміров відкочується на четверту, але згодом повертає третю. Далі на другому колі стає другим і на прямій обходить лідируючого Марка Чупініна! Бурлачкіна тим часом розвертає, він втрачає час і позиціїї, і стає п’ятим. Владіміров починає відриватися від пелетону. Марк другий, Андрій третій, Фелікс четвертий. Бурлачкін починає відігрувати втрачені позиції. Спочатку повертає одну, а після невдалої спроби обгону Копилом Чупініна ще одну. Так всі і фінішують, але після проведення технічної комісії результат Тимофія було анульовано.

Атож у підсумку маємо таких призерів: Марк Чупінін (Картпром), Тимофій Бурлачкін (Дніпрокарт), Фелікс Міроненко (ТСОУ «Лідер»).

«Ротакс Макс Мікро»

Старт першого фіналу зберігає статус-кво, і всі утримують свої стартові місця. Янніс Андрос лідер заїзду, Дмитро Коржавін другий, Антон Мороз починає пресингувати Ярослава Нельгу в боротьбі за третю позицію. Нельга заїжджає на піт-лейн і через це втрачає багато часу. Боротьба на трасі залишається лише за друге місце. Морозу під кінець четвертого кола вдається обійти Коржавіна, і він фінішує другим.

На старт другого фіналу виходять лише три пілоти - Дмитро Коржавін не продовжує гонку. Першим на трасу впевнено виходить Янніс, Антон другий, Ярослав третій. Лише два кола вдається проїхати пілотам, після чого розпочинається дощ, і гонка зупиняється для перевзуття гуми на дощову. Рестарт не приносить змін у розташуванні пілотів. А дощ підсилюється, і через велику кількість води на трасі на останніх колах дистанції спортсменам приходиться дуже не легко, починається аквапланування. Янніс на всьому ходу влітає в лужу, його розвертає на 360 градусів, але він втримує машину і продовжує гонку. Фініш дається по скороченому режиму по факту пройдених 75% дистанції. Пілоти без змін фінішують і отримують безцінний досвід дощового пілотування.

Результат: Янніс Андрос (ДЮСШ «Автомобіліст»), Антон Мороз (Дніпрокарт), Ярослав Нельга (ТСОУ «Лідер).

«Ротакс Макс Міні»

Данііл Луговий с самого початку першого фіналу підтверджує свої лідерські зазіхання і першим відправляється в гонку. На другому місці розмістився Даніл Тарасов. Іван Іванов втрачає час на старті, але вже на другому колі починає відігруватися і намагається наздогнати Тарасова. Але це йому не вдається – Іван фінішує третім. Євген Тімошенко четвертий.

Старт другого фіналу не вдається вже Тарасову - він четвертий. Тімошенко виходить третім, а от Іванов стартує чудово і займає другу позицію позаду Лугового. Тарасов на другому колі відігрує одну позицію і стає третім. Хоча маршали показують йому інформацію про отриману пеналізацію за порушення під час старту. Лідируючий Луговий відривається від пелетону, а всі глядачі слідкують за боротьбою за друге місце. Лише в останньому повороті Тарасов все ж обходить Іванова, але через свою пеналізацію все одно залишається третім в підсумку.

Результат: Данііл Луговий, Іван Іванов, Даніл Тарасов (всі Дніпрокарт).

«Безкоробка-Ю»

Микита Фурніка виграє старт першого фінального заїзду, Кирило Бокаленко йде другим, Андрій Одиниця третій. Але, на третьому колі він обходить Кирила після чого розпочинає боротьбу з за лідерство. Андрій Парканський після втрачених декількох позицій починає відігруватися і виходить на третє місце. Одиниця скорочує відстань до Фурніки до 0,2 секунди, але зробити обгін йому не вдається. В боротьбі за третю позицію Бокаленко і Парканський два рази міняються між собою. І виграє цю боротьбу Андрій.

Другий фінал в цьому класі проходить вже в дощових умовах. Лідери гонки займають місця в пелотони без змін у позиціях. Пілоти їдуть дуже кучно - перша четвірка в півсекунді один від одного. Одиниця починає шукати спробу для атаки, але на початку п’ятого кола його обходить Парканський і починає боротися з Фурнікою за лідерство. На початку шостого кола Андрій трохи задіває Микиту, того виносить, і він повертається в гонку лише четвертим. Проте Андрій отримує 10-ти секундний штраф, І лідером стає його тезка Одиниця, другим Кирило Бакаленко, Парканський третій.

Підсумок етапу: Андрій Одиниця, Микита Фурніка, Кирило Бакаленко (ТСОУ «Лідер»).

«Безкоробка»

Цікава боротьба на старті першого фіналу - пілоти вп’ятьох майже в ряд проїжджають на прямій. Другим з цієї блискавичної боротьбі виходить Антон Рябошапка, і на третьому колі він стає лідером заїзду. Іван Лобоцький другий, Микола Чорний третій.

Старт другого фіналу не вдається Чорному. Лобоцький і Рябошапка міняються позиціями відносно старту. На другому колі Микола повертається на третє місце, і в першій трійці розпочинається боротьба. Чорний пресингує Антона, і йому вдається обгін. А на п’ятому колі після ще одної вдалої атаки вже на Івана стає лідером заїзду. У Рябошапки виникають технічні проблеми, і він відкочується на останнє місце. Перший на фініші Чорний, далі Лобоцький і Євген Дяченко. Сергій Ткач четвертий.

Підсумок: Микола Чорний, Іван Лобоцький (обидва ФКТО «Тернопіль»), Антон Рябошапка (Дніпрокарт).

«125 коробка»

Зі старту першого фіналу лідери виходять в такій послідовності – Олександр Дерюга, Владислав Сарапук, Юрій Бурхович. На другому колі на третю позицію виходить Кирило Діденко. Кращий час кола показує Дерюга 52,306 секунди. На 7-м колі сходить з дистанції Бурхович. На 10-му колі із-за технічної несправності також сходить Кирило Діденко. Автоматично 3-м стає Іван Половінкін.

Другу фінальну гонку не продовжують Бурхович і Ярослав Дмітрієв. Дерюга, Владислав Сарапук і Половінкін після старту залишаються в такому ж порядку, і до самого фінішу заїзд проходить без змін у позиціях.

Результат: Олександр Дерюга (ТСОУ «Лідер»), Владислав Сарапук (КК «Тернопіль»), Іван Половінкін (ТСОУ «Лідер»).

«Ротакс Майстер»

Як і на першому етапі, найцікавіші і найвидовищніші події і цього разу відбувалися в гонках класу «Ротакс Майстер». По перше – через рівень і досвід пілотів, які в ньому їдуть, а також через їх кількість – більше двадцяти пілотів в кожній гонці. В цьому класі на кожному етапі проводиться чотири фінальні заїзди, по їх результатах нараховуються бали, загальна сума яких і визначає переможця та призерів.

Перший фінал відбувся в суботу в дощових умовах, і пілоти були достатньо обережними, зберегаючи свої машини на наступні гонки. Лідером заїзду став Сергій Подтергер, який показав найвищу майстерність пілотування на мокрій трасі, але через зіткнення з коловим пілотом, нажаль, втрачає можливість першим побачити фінішний прапор. Місце переможця цього заїзду займає Дмитро Коржавін. Сергій Осінний другий, Олександр Бабенко третій.

Старт другого фіналу також проходить достатньо спокійно, за виключенням одного невеликого зіткнення. Але в кінці прямої завал все ж таки трапляється. Лідерами після якого стають Віталій Нельга, Подтергер та Бабенко. На другому колі Сергій стає першим, а згодом Віталія також обходить і Олександр. До трійці лідерів приєднується Данііл Чупінін, який стартував з останнього місця. Кращий час кола показує Осінний. Наступна зміна лідеру відбувається вже на сьомому колі, коли Сергія обходить Данііл. Але на цьому боротьба за перемогу не завершується. За три кола до фініша Сергій повертає собі лідерство, хоча і не на довго. Данііл в останній S-ці перед фінішем влазить всередину і уміло захищається, не даючі Сергію перехрестити траєкторію, і стає переможцем заїзду.

Після невеличкого зіткненя на старті третього фіналу з дистанції сходить Ростислав Скрябін. Володимир Уляшов виривається вперед, але отримує пеналізацію, як і Євген Понєдєльник, Рауль Рашевський та Олександр Іванов. Трійця лідерів після першого кола - Денис Бурцев, Уляшов, Іванов. Події в гонці розгортаються дуже стрімко. Вперед прориваються Осінній та Подтергер. Уляшов вже четвертий, а Валерій Мороз виходить на п’яту позицію. Чупінін знову проривається з хвоста пелетону і на сьомому колі стає п’ятим. Осінній і Подтергер починають під’їжджати до лідера заїзду – Бурцева. На останньому колі Подтергер втрачає декілька позицій і в підсумку стає шостим. А Осінній до самого фінішу веде боротьбу за перемогу, але Денис все ж втримує її за собою. Третім приїжджає Чупінін, далі Дмитро Коржавін та Мороз.

Останній фінал також проходить від аккомпонімент дощу. Після першого кола перша п’ятірка пілотів – Подтергер, Євген Понєдєльнік, Коржавін, Бурцев, Бабенко. Декілька пілотів отримують пеналізацію за порушення під час старту. На перших колах йде жорстка боротьба за кожну позицію, відбувається багато обгонів і змін місць. Бабенко блискуче проривається вперед і обходить спочатку Дмитра, а потім і Євгена і стає другим, і вже на четвертому колі під’їжджає до Подтергера. А Чупінін показує майстерське пілотування і стає вже п’ятим. Тим часом Бабенко стає лідером, а Подтергер втрачає декілька позицій. Другим їде Данііл, далі Понєдєльник, Бурцев та Осінній. Неприємне зіткнення відбувається у Олександра Іванова. На дев’ятому колі лідером стає Данііл. Понєдєльник також обходить Бабенка і стає другим, але невдовзі помиляється і вилітає з траси. Послідовність пілотів на фініші – Чупінін, Бабенко, Осінний, Бурцев, Уляшов, Подтергер.

Підсумок всіх фінальних заїздів: Сергій Осінний (OSA Kart Racing), Дмитро Коржавін, Олександр Бабенко (обидва Dnipro Kart).

Що ж бажаємо всім пілотам наснаги та гарної підготовки до наступних змагань! А організатори висловлюють подяку страховому партнеру змагань – компанії БРОКБІЗНЕС!

Прес-реліз організатора

Наверх